Știri ITMicrosoft transformă Copilot într-un asistent AI mai personal

In aceasta sectiune veti gasi ultimele stiri si noutati despre IT !

Moderator: Founder

Mesaj

Avatar utilizator
CEO
Posts
3802
Imagine

Microsoft a anunțat oficial vineri, 4 aprilie, transformarea Copilot într-un asistent AI mai personal. Într-o perioadă în care utilizatorii încep să caute mai mult decât simple răspunsuri automate, Copilot devine un companion digital capabil să rețină detalii personale și să-ți ofere recomandări mai precise pe baza acestora. În acest punct am un deja-vu, am mai scris despre ceva asemănător, când OpenAi a anunțat că ChatGPT va memora mai multe date personale în folosul tău.

Copilot devine asistent AI mai personal: ce înseamnă asta concret?
Microsoft explică faptul că, odată cu noul update, Copilot va funcționa ca un asistent AI mai personal, adaptat la preferințele și nevoile fiecărui utilizator. De exemplu, Copilot își va aminti detalii precum numele animalului tău de companie, proiectele de la birou sau obiectivele legate de sănătate și fitness. Cu fiecare conversație, îți va construi un profil tot mai detaliat, pentru a-ți oferi sugestii și/sau soluții personalizate.

Memoria Copilot funcționează cu acordul utilizatorului, iar Microsoft pune accent pe faptul că ai control complet asupra a ceea ce Copilot reține sau uită, printr-un panou dedicat gestionării confidențialității.

În acest punct mă întreb la ce Copilot se referă Microsoft, pentru că cel personal, dacă e personal n-ar trebui să știe detalii de la serviciu, iar cel de la serviciu n-ar trebui să știe prea multe detalii personale. Poate doar eu mă gândesc la asta și e irelevant.

Funcții noi pentru un asistent AI mai personal
Copilot nu se limitează la simpla conversație. În noua sa formă de asistent AI mai personal, vine cu un set extins de funcționalități. Printre acestea:

Copilot Vision – disponibil acum și pe mobil (era disponibil doar în varianta accesată prin browser), permite camerei telefonului să colaboreze cu Copilot pentru a analiza în timp real mediul înconjurător.
Actions – o funcție prin care Copilot poate să rezerve bilete la concerte, să facă rezervări la restaurant sau să trimită cadouri, la cererea utilizatorului.
Deep Research – pentru căutări complexe și sarcini de cercetare în mai mulți pași, sună a ChatGPT Deep Research.
Pages – un instrument prin care Copilot te ajută să aduni la un loc notițele și ideile și îți propune cum să le organizezi și să le dezvolți într-o formă mai clară.



Podcasts – Copilot poate chiar să genereze podcasturi personalizate pe baza intereselor tale, punând informațiile într-un format audio simplu de consumat. Microsoft dă exemplu că funcția Podcasts ar putea să-ți genereze un clip audio despre o vacanță și că poți chiar interacționa cu acest conținut și adresa întrebări suplimentare. Deci nu este un podcast în sensul clasic, care, prin definiție, e conținut audio liniar, cel mai adesea preînregistrat și ascultat pasiv.
Shopping – îi poți cere să caute pentru tine cele mai bune oferte pentru un produs, să compare prețurile din mai multe magazine și chiar să te anunțe când apar reduceri. Copilot Shopping nu vinde direct, dar face treaba în locul tău, arătându-ți direct cele mai bune variante, ca să nu mai pierzi ore în șir căutând pe internet. Funcția îmi amintește de Google Shopping, dar cu un adaos de AI.
Windows 365 Link PC
Tot săptămâna aceasta, Microsoft a anunțat și disponibilitatea comercială a Windows 365 Link PC, o soluție pentru mediul de afaceri. Mini-computerul nu rulează aplicații local, ci funcționează ca un terminal de acces către un PC virtual găzduit în cloud.

Imagine

Toate datele, aplicațiile și sistemul de operare Windows sunt stocate pe serverele Microsoft, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot accesa același PC virtual de oriunde, cu condiția să aibă o conexiune la internet. Momentan Windows 365 Link PC este disponibil în SUA, Canada, Australia, Marea Britanie, Germania, Japonia, Noua Zeelandă și are un preț de pornire de 349,99 dolari.

Dacă tragi linie, Copilot arată ca o colecție de idei pe care le-am mai văzut pe la OpenAI și alții, doar că Microsoft le-a dat alt nume și „le-a pus fundiță”. În paralel, toată informația, de la pozele cu pisici până la datele firmelor, e împinsă treptat spre cloud. Fie că vorbim despre datele tale personale, fie despre serverele companiilor, totul ajunge la Microsoft. Practic, o metodă elegantă prin care compania se asigură că n-o să pleci nicăieri prea curând și, în același timp, o sursă gratuită și suficientă de informații (pentru care utilizatorii și companiile oricum plătesc abonamente) pentru antrenarea propriilor modele AI, fără riscul altor scandaluri legate de drepturi de autor.

Microsoft câștigă de trei ori: când îți stochează informațiile, când adună și mai multe date de la tine, fiindu-i mai ușor să te profileze pentru publicitate, și când folosește toată această bază de date ca să-și antreneze modelele AI.
========================
CONTACT : diliulro@yahoo.com
========================
Scrie răspuns